Patates Salatası

Puan :
Bir tencerede suyu kaynatmaya başlayın. Su kaynadıktan sonra patatesleri üzerine ekleyin ve haşlamaya başlayın. Yaklaşık 15-20 dakika sonra patates haşlanmış olacaktır. Dilerseniz bir bıçağın ucuyla kontrolünü sağlayabilirsiniz. Patatesleriniz haşlandıktan sonra suyu süzüp , patatesleri soğumaya bırakın. İnce ince doğradığınız taze soğan ve maydanozu ve tüm baharatları bir kaseye alıp üzerine soğumaya bıraktığınız patatesleri küp küp kesip ekleyiniz. 
Üzerine dilediğiniz miktarda Tat Mısır ve Bezelyeyi ekleyin. Son olarak limon suyu ve zeytinyağını da ekleyip iyice karıştırmaya başlayın. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra hazırlamış olduğunuz patates salatasını buzdolabında dinlenmeye bırakıp sonrasında servise hazır edebilirsiniz.
 
Ufak bir not : Patates salatasına dilerseniz kırmızı soğan kullanmanız ayrı bir tat verecektir ! 

Malzemeler

  • Salatalar
  • 30 Dk
  • Kolay
  • 10 adet taze patates
  • 4 dal taze soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • Tat Mısır Konservesi
  • Tat Bezelye Konservesi
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet limon suyu
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı

Diğer Tarifler