İzmir Köfte

Puan :
Köfte harcı için kıymayı genişçe bir kaseye alın, rendelenmiş (suyu sıkılmış)soğan, yumurta, ekmek içi ve baharatlarını ilave edip yoğurup şekillendirin , bir saat buz dolabında dinlendirin. 
Fırın kabını zeytinyağı ile yağlayın. Köfteleri dizin, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 /15 dk kadar hafifçe kızartın.

Patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın , biberleri iri iri doğrayıp hazırlayın. Önce patatesleri sonra biberleri hafifçe kızartın .
Fırında ön pişirme yaptığınız köftelerin arasına patates ve biberleri yerleştirin .

Sosu için tencereye biraz zeytinyağı ekleyip, ezilmiş sarımsak, domates rendesi, salça, tuz ve  karabiber ekleyip soteleyin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip kıvam alıncaya kadar kaynatın.Sosu köftelerin üzerine gezdirin ama köftelerin üstünü geçmesin .
200 derecede 15-20 dk daha pişirin .

Malzemeler

  • Atıştırmalıklar
  • 30 Dk
  • Orta
  • Malzemeler 
    Köftesi İçin :
    500 gr orta yağlı kıyma 
    1 adet orta boy kuru soğan 
    1 adet yumurta 
    1/2 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi 1çay kaşığı karabiber 
    1 çay kaşığı kimyon 
    Tuz 

    2 adet orta boy patates 
    2 adet yeşil biber 
    1 adet kapya biber 

    Domates sosu için :
    1 su bardağı Tat Domates Rendesi 
     2 diş  sarımsak 
    1/2 çay bardağı Zeytinyağı 
    1 yemek kaşığı Tat Domates Salçası 
     1 tatlı kaşığı Tat Tatlı Biber Salçası 
    1 su bardaği sıcak su 
    Karabiber ve tuz 

Diğer Tarifler